lørdag den 21. april 2012

Hjemmebagt franskbrød

Jeg elsker hjemmebag, duften af det og smagen af det.
Når lugten af nybagt brød spreder sig i hjemmet så begynder min mave at rumle.
Så jeg har lige sat to brød til hævning.

ingredienser til to franskbrød.
10 gram økologisk gær.
1-1½ liter lunken vand
2 tsk salt.
2 spsk lys sirup
½ pose hørfrø
½ pose sesamfrø
½ dl sesamolie
½-1 kg hvedemel

Fremgangsmåden:

Opløs gæren i halvdelen af det lunken vand og tilsæt derefter olien og frøene og kom derefter resten af vandet i og rør rundt.. Kom derefter melet i lidt af gangen imens du rør rundt indtil melet er har samlet dejen og kom det derefter ud på køkken bordet med mel på og ælt dejen til det bliver til en fugtig klump og fordel dem i to brød forme forede med bage papir. Og pensel med vand og skåret et par snitter i dem, og lade dem hæve op til dobbel størrelse og bages ved 200 grader i ca. 20-30 minutter.
Tages ud og lade køle af. Og værsgo klar til spisningen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar