Der er ca. til 10 -8 personer i denne her opskrift)
Ingredienser:
SØD MØRDEJ:
125 g koldt smør i små terninger ( kan erstattes med vegetabilsk )
90 g flormelis
½ tsk. salt
200-225 g hvedemel
200-225 g hvedemel
1 æggeblomme ( erstattes evt. med oprørt No Eggs)
ENDVIDERE:
tørrede hvide bønner eller linser ( eller evt. ris som jeg gjorte)
1 rund tærteform på 28 cm
FYLD:
3-4 store, søde røde æbler
125 g smør
125 g rørsukker
2 æg
100 g marcipan
50 g hvedemel
Evt: PYNT:
50 g afskallede mandler
sigtet flormelis
Smuldr smørret godt sammen med flormelis, salt og mel. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud, og læg den i det smurte tærtefad. Dæk dejen med sølvpapir, og fyld bønner/linser i, så dejen ikke glider ned ad siderne. Forbag bunden i ca. 15 minutter ved 180°.
Del æblerne i både, og fjern kernehusene. Pisk smør og sukker hvidt, og kom ét æg i ad gangen. Skær marcipanen i små stykker, og kom den i sammen med melet. Fordel æblerne over den forbagte tærtebund; hæld resten af fyldet over, og drys med mandelflager. Bag tærten nederst i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter.
Rul dejen tyndt ud, og læg den i det smurte tærtefad. Dæk dejen med sølvpapir, og fyld bønner/linser i, så dejen ikke glider ned ad siderne. Forbag bunden i ca. 15 minutter ved 180°.
Del æblerne i både, og fjern kernehusene. Pisk smør og sukker hvidt, og kom ét æg i ad gangen. Skær marcipanen i små stykker, og kom den i sammen med melet. Fordel æblerne over den forbagte tærtebund; hæld resten af fyldet over, og drys med mandelflager. Bag tærten nederst i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter.
Drys med flormelis, og servér den lun med iskold cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
TILBEHØR:
cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Ingen kommentarer:
Send en kommentar