Så her så min opskrift på disse her lækkere spinatbøffer.. Pif veganerne kan også prøve dem.
250-300 gram Rug /spelt hele korn
10-11 frosne optøede knolde.
2 mellemstore Pastinak
1 mellemstort æble
4 mellemstore æg ( eller ½-1 dl hørfrø skum)
4-6 spsk. hvedemel
Salt og peber
Margarine til stegning ( brug Coops fri hvis du vil have en vegetablisk stegemargarine)
Kom kornene i en lille gryde og hæl vand over og lade det stå i 24 timer. Si vandet fra og kom nyt over og lade det koge op og derefter smår simre i ca. 20-35 minutters tid, til de er helt bløde, men fortsat lidt knas.
Kom nu de revne pastinakker, og æble samt det optøet spinat i en skål og blandet det sammen, kom derefter ægget i en af gangen og rør rundt, og derefter lidt afgangen melet, så det har en fast konsistent, og krydere med salt og peber. Og lade stå og trække i ca. 20 minutters tid
Form dem som bøffer i hånden og kom ned på en varm pande med stegemargarine på, og steg dem gyldne brune på hver side.
Alternativt : brug dem til en frokost sandwich dagen efter i ciabata bolle med ruccola og rød løg, med en avocado/skyr creme.
Servers varme servere Enten ris vendt i paprika eller Hvide kartofler med en opbagt spinat sauce til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar