tirsdag den 24. april 2012

Hjemmelavet pizza

Jeg ved simpelthen bare ikke noget bedre end god hjemmelavet pizza.

Ingredienser:

Dejen:
10 gram gær
2 tsk salt
2 spsk rørsukker
1 liter lunken vand
2 spsk olivenolie ( eller solsikkeolie)
6 dl fuldkorns speltmel
6-8 dl hvedemel


Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 220 ºC. Såfremt du er indehaver af en bagesten skal den opvarmes sammen med ovnen.
2. Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt olivenolie.
3. Bland allle de tørre ingredienser og hæld dem gradvist sammen med vandblandingen under omrøring.
4. Ælt dejen et par minutter og lad den hvile i ca. 30 minutter.
5. Form dejen til en pizza og tilføj toppings efter eget valg.
6. Bag pizzaen på en bageplade eller en bagesten til bunden er sprød og gylden. Dette bør tage mellem 10 og 20 minutter afhængig af tykkelsen og om du bruger en bagesten eller ej.


Fyldet:
½ bakke cherry tomater
1 lille bøtte feta tern i timian
1 løg
1-2 håndfulde oliven uden sten
olivenolie
tørrede timian,peber, organo.
frisk hvidløg

smørre pladen med olivenolie og rul så dejen ud.. Pensl en lille lag olivenolie på dejen, og skær cherry  tomaterne midt over, og fordel dem og resten af ingredienserne, og drys krydderierne hen over, og slut af med det friske og hele hvideløg hen over.
Og kom det i en forvarmet ovn.

Bon Appetiet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar