lørdag den 3. marts 2012

Bagetid.

Der er bare intet så godt som hjemmebagt brød og kager, bare duften kan få ens smagsløg til at løbe i vand, og ens sanser og minder fra barndommen af kan komme frem.
Jeg har her til eftermiddag lige bestilt lidt extra til kassen på onsdag fra http://www.tanhoejgaard.dk/ hvor jeg får mine frugt og grønsags kasser fra hver eneste onsdag.
Så her på onsdag står den lidt på Hüttemayers bagekunst.
Men jeg har også en datter på 1 år som ved hvornår en kage er god og ikke er god, og hvornår den er for god til at dele med andre og hvornår man kan dele den med nogle. ( Som real mener hun at mors hjemmebag er for godt til at dele med andre.


Banan-chokolade-muffins (ca. 30 stk)
4 æg
6 dl sukker (gerne rør-)
2 tsk vanillesukker
6 dl mel
2 dl mælk
200 g smør
2 tsk bagepulver
2 store bananer (eller 3 lidt mindre)
50 g finthakket chokolade af god kvalitet

Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig creme. Rør smørret i æggecremen, og tilsæt så mel blandet med bagepulver. Kom mælken i til sidst. Mos bananerne og vend dem i dejen sammen med den finthakkede chokolade.
Fordel dejen i ca. 30 muffinforme, og bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Man kan evt. komme lidt smeltet chokolade ovenpå de afkølede muffins, men det er egentlig ikke nødvendigt – de er lækre og saftige som de er!

Det vegetabilske udgave.

350-400 gram sojamel
1 spsk bagepulver
75 gram rør sukker
2 tsk vanillesukker
3½-4 dl vand
1½-2 dl solsikkeolie
50 g finthakket chokolade af god kvalitet
3-4 modne bananer
lidt reven appelsinskal
 til pynt: 3 spsk rørsukker

Tænd for ovnen ved 190 grader, og gøre muffins formene klar.
Vej de tørre ingredienser og rør dem sammen, mos bananer i dyb skål for sig selv, og bland de våde varer for sig selv.
Bland forsigtigt de våde ingredienser gradvis i de tørre ingredienser, og tilsæt til sidst de moste bananer og chokoladen.
Fordel dejen i muffins formene, og stil dem på mellemste rille i den forvarmet ovn i ca. 25 minutter.

Tips.
Du kan også undlade sukkeret også tilsæt i steden for tyket æble eller pæremos. F.eks
Banan/pæremos/en bær sort.
Banan/æblemos/dødede blende dadler.
hvis du vil lave lidt julehygge over dem så brug julekrydderi/chokolade/blendede og moste dadler/figner.
Hvis du vil lave dem til cuvert muffins til f.eks et ostebord, eller til suppen så tilsæt evt. revengulerod/æblemos/bananer eller reven persillerod/pæremos/bananer.
Og husk at varigere melet, alt afhængig hvilken form for våde ingredienser du fortrækker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar