Jeg har her til eftermiddag lige bestilt lidt extra til kassen på onsdag fra http://www.tanhoejgaard.dk/ hvor jeg får mine frugt og grønsags kasser fra hver eneste onsdag.
Så her på onsdag står den lidt på Hüttemayers bagekunst.
Men jeg har også en datter på 1 år som ved hvornår en kage er god og ikke er god, og hvornår den er for god til at dele med andre og hvornår man kan dele den med nogle. ( Som real mener hun at mors hjemmebag er for godt til at dele med andre.
Banan-chokolade-muffins (ca. 30 stk)
4 æg
6 dl sukker (gerne rør-)
2 tsk vanillesukker
6 dl mel
2 dl mælk
200 g smør
2 tsk bagepulver
2 store bananer (eller 3 lidt mindre)
50 g finthakket chokolade af god kvalitet
Fordel dejen i ca. 30 muffinforme, og bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Man kan evt. komme lidt smeltet chokolade ovenpå de afkølede muffins, men det er egentlig ikke nødvendigt – de er lækre og saftige som de er!Det vegetabilske udgave.
350-400 gram sojamel
1 spsk bagepulver
75 gram rør sukker
2 tsk vanillesukker
3½-4 dl vand
1½-2 dl solsikkeolie
50 g finthakket chokolade af god kvalitet
3-4 modne bananer
lidt reven appelsinskal
til pynt: 3 spsk rørsukker
Tænd for ovnen ved 190 grader, og gøre muffins formene klar.
Vej de tørre ingredienser og rør dem sammen, mos bananer i dyb skål for sig selv, og bland de våde varer for sig selv.
Bland forsigtigt de våde ingredienser gradvis i de tørre ingredienser, og tilsæt til sidst de moste bananer og chokoladen.
Fordel dejen i muffins formene, og stil dem på mellemste rille i den forvarmet ovn i ca. 25 minutter.
Tips.
Du kan også undlade sukkeret også tilsæt i steden for tyket æble eller pæremos. F.eks
Banan/pæremos/en bær sort.
Banan/æblemos/dødede blende dadler.
hvis du vil lave lidt julehygge over dem så brug julekrydderi/chokolade/blendede og moste dadler/figner.
Hvis du vil lave dem til cuvert muffins til f.eks et ostebord, eller til suppen så tilsæt evt. revengulerod/æblemos/bananer eller reven persillerod/pæremos/bananer.
Og husk at varigere melet, alt afhængig hvilken form for våde ingredienser du fortrækker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar