onsdag den 7. marts 2012

Fuldkornsbrød


Der er simpelthen b are ikke noget så godt som hjemmebagte boller og b rød og kager, og b are duften af det som med en fristende slik agtigt duft som forføre ens smagsløg.
Smagen af hjemmebagte brød med smør og marmelade eller evt. ost på som smelter ned brødet som er dejligt lunt og ny bagt det er bare sagen. Men jeg syntes også at sådan et almindelige hvedebrød ser både kedelig ud og smager også kedeligt, men jeg elsker at ændre på opskrifter, så jeg lavede lidt om på en af Kirsten Hüttemayer grahams brød.

10 gram økologisk gær
2 tsk groft salt
4 tsk brunt rør sukker ( kan også bruges ½ spsk lyng honning)
4 tsk tørrede timian
1 dl Solsikke olie
1½ dl havregryn.
1½ liter lunken vand
1½ -2 kg aurion fuldkorns mel
næsten et helt kg. hvedemel Aurion



Men jeg var løbet tør for aurion så jeg måtte bruge Coops fuldkorns mel abeslut ikke lige just verdens bedste men er godt når man er løbet tør for aurion.

Fremgangs måden:

Opløs gæren i det halve af det lunken vand, og tilsæt olien, og rør rundt, tilsæt salt og sukker, timian og havregrynene og rør rundt, indtil det er blevet sådan en klistede papmache masse, også tilsæt lidt af gangen fuldkornen, indtil næsten alt væsken er opsugede, også tilsæt lidt mere af vandet samtidigt med at du rør rundt og kommer lidt af vandet og lidt af fuldkornet i og rør rundt, kom derefter hvedemelet i lidt efter lidt indtil det slipper skålen, og kom det så ud på bord pladen, og kom resten af hvedemelet lidt af gangen i mens du ælter dejen til en glat og lidt klæberi bolle, og derefter for del dem i 2 store halvdele og form dem og kom dem op i brødformene beklædt med bagepapir
Hæves til dobbelt størrelse  Pensl med olie/vand.

Bages på miderste rille på 200 grader i ca. 25 -30 minutter indtil de er brune.
Kom dem ud af formene straks og lade dem afkøle.
Smager fantatisk som sandwich brød eller til et blødkogt æg om morgen. Eller som suppe brød til en let krydere suppe.

OBS: Tåler ikke at bliver frosede ned og holder sig max i knap 4 dages tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar