torsdag den 22. marts 2012

Forårs menuen.

Efter at jeg havde slæbet utrolig meget skidt fra min altan ned til vore container så besluttede jeg mig til at lave en god omgang forårs suppe.



Porre/kartofel/pastinak/ingefær/løg suppe med Aurion Fuldkorns brød.

4-6 storre porre.
1 stor klump frisk ingefær
4 fede hvidløg.
1 stort løg
150 gram kartofler eller 3 store bagekartofler
2 pastinakker
2 små syrlig æbler.
1 liter bouillon vand.
salt og peber og tørrede timian.


Fremgangsmåden:
Skræl kartoflerne, pastinakkerne,æblerne, ingefæren, hvidløget og løget og skær dem i stykker/tern og kom ned i en stor gryde.
Skyl Porrene og skær den grønne "blomst" af, og skær det hvide af porren i skiver. Klip den brune del af "blomsten" af, og klip resten af "blomsten" og klip den i stykker og lade den komme med i suppen, men husk at hele porren skal vaskes og skylles grundigt for jord.
Tilsæt en liter vand og en bouillon terning, og lade det koge op og skrue ned og lade det smår simre i ca. 25 minutter.
Tage det fra komfuede og lade køle lidt af ca. 3-5 minutter og blend det til en dejlige cremede masse, og smag til med URTE salt og peber og tørrede timian, og servere med solsikkerkerner og fuldkorns brød eller urte flüte..
Drys med solsikkerkerne oven på eller honning ristede Græskarkerner.. Eller hvis du er kød spisende så ristede enten bacon stykker eller kylling stykker.

Kan fryses ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar