torsdag den 29. marts 2012

Indisk guleærter.

Jeg kunne desværre ikke tage billeder af denne her ret, da jeg løb tør for batteri på mit digitalle kamera, jeg beklager utroliget meget, men alligvel skal i da ikke snydes for denne her ret, altså hvis i er til STÆRK karry ret, og gerne vil have smags løgne til Indien.
 
Ingredienser:
225  gram Gule flækærter
1 mellem store løg ( eller 2 porre eller 4 forårsløg)
2 store gulerødder eller 6 små gulerødder
2 mellemstore madæbler eller 4 små syrlige æbler
3 spsk fuldkornshvedemel
1 spsk middel karry eller 1 tsk med top af det Extra stærke karry
3 dl mælk ( hvis du bruger vegetabilsk så brug enten mandel eller kokosmælk kan ikke bruges soja)
salt pg peber
ristet kokosnød til pynt
Solsikke olie til stegningen.
Fremgangsmåden:
Dæk ærterne med frisk vand og lad dem koge op.Skru ned for varmen og lad dem simre under låg i Ca. ½ times tid. Hak imens løget fint og skær gulerødderne i tern, varm olien op i en gryde og svits grønsagerne,indtil løget er klart, hak æblerne. Rør karry og mel i de svitsede grønsager. Hæld ærterne over i grønsagerne sammen med resten af kogelagen. Kom alle ingredienserne i gryden med undtagelsen af de ristede de kokosnød. Lad retten koge op. Skru så ned for varmen, og lad den smår simre i Ca. ½ time. Smag til og server med Nykogte ris og med et drys af ristet kokosnød.


Servere evt. Majs fladbrød til også det giver lige det sidste pift.
Men  husk at stille masser af citron vand på bordet, hvis du vælger at servere med den stærke karry.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar