onsdag den 28. marts 2012

Røde bønner og AubergineRagout.




Denne her ret smager til forveksling af sit udseende faktisk godt.

Den kan også spises af veganer lige pt. Hvis man altså ikke lige gøre som min mand og jeg gjorte og puttede revenost på.


Ingredienser: Ca. til 4-6 personer
225 gram Røde bønner ( kidney bønner)
1 liter vand
2 store løg ( eller 4 små forårs løg)
225 gram tomater ( ca. 4 store tomater)
1 stort Aubergine eller 2 små
2 pressede hvidløgs fede.
salt og peber
2 knivspids røget paprika
2 spsk koncentrert tomatpure
1 Grønsagsbouillonterning
1 tsk tørrede basilikum



Fremgangsmåden:
NB: De røde bønner skal koge kraftigt i mindst 10 minutter.


Læg Bønnerne i blød natten over. Hæld vandet fra og dæk dem med frisk vand. Lad dem koge stærkt i mindst 10 minutter, og derefter i smår smire i 45 minutter. Hak Løg og tomater og skær auberginen i tern. Varm olien op Og svits løgene, indtil de er klare. Tilsæt Auberginen og giv det i 5 min.til under hyppig omrøring. Tilsæt Bønnerne med kogevandet og de øvrige ingredienser. Læg låg på og lad retten smire i ca. 45 minutter, indtil bønnerne er møre. Tilsæt lidt extra grønsagsbouillon, hvis det bliver nødvendigt.


Obs: servere enten hvidløgs Flute til eller majsbrød.


Også kan du evt. give det et lille pif med reven ost hen over hvis du vil have den lidt mere krydderet animalsk..



Ingen kommentarer:

Send en kommentar